Visgilde Kotter

Steenstraat 25
7571 BH Oldenzaal
T: 0541-768410
E: info@kotter.visgilde.nl

Thiemsbrug 45
7551 EZ Hengelo
T: 074-3490355
E: info@kotter.visgilde.nl

Bakken

"In de pan - bruin en gaar laten worden in boter, olie of vet, er vormt zich een korst. In de oven - bruin en gaar laten worden bij droge hitte in weinig vocht".

Paneer de vis met broodkruimels, paneermeel of bloem om hem tegen de sterke hitte te beschermen en om uitdrogen te voorkomen.

Verhit een laagje olie of boter in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de vis in ca. 5-10 minuten aan beide kanten goudbruin. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis. De vis op keukenpapier laten uitlekken.

Bakken in de koekenpan is geschikt voor kleine vissen, filets en moten. Met een pan met antiaanbaklaag heeft u minder margarine of olie nodig om toch een prachtig resultaat te bereiken. Als het te bakken gerecht een beetje vet van zichzelf is, zoals makreel, kunt u zelfs zonder vet.

Hulpmiddel: een koekenpan (met dikke bodem)/pan met antiaanbaklaag
Bereidingstijd: voor filets 3-6 minuten, voor hele vis 8-10 minuten (zie ook de tabel met bereidingstijden)

Tip: Voor een snel en lekker diner, bakt u de vis op een bedje groenten, zoals ui, wortel, champignons of paprika.

Visgilde Kotter

Steenstraat 25
7571 BH Oldenzaal
T: 0541-768410
E: info@kotter.visgilde.nl

Thiemsbrug 45
7551 EZ Hengelo
T: 074-3490355
E: info@kotter.visgilde.nl